Υπογράφηκε πρωτόκολλο με τη ΜΕΒ! Εκπαιδευτική υποστήριξη σε 8.207 μαθητές από το Δήμο Şahinbey

Υπογράφηκε πρωτόκολλο με τη ΜΕΒ!  Εκπαιδευτική υποστήριξη σε 8.207 μαθητές από το Δήμο Şahinbey

Στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Κέντρο Τέχνης Şahinbey, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer, ο κυβερνήτης της Gaziantep Davut Gül και ο δήμαρχος Şahinbey, Mehmet Tahmazoglu υπέγραψαν ένα άλλο πρωτόκολλο μεγάλης υποστήριξης στην εκπαίδευση. Μετά το πρωτόκολλο, το οποίο θα παρέχει 500 TL χρηματική υποστήριξη κάθε μήνα σε 8.207 μαθητές που σπουδάζουν στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer μοιράστηκε τη χαρά των μαθητών που φοιτούν στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer παρευρέθηκε στην τελετή διανομής 40.000 ποδηλάτων που δόθηκαν στους επιτυχόντες μαθητές από τον δήμο Şahinbey και 160.000 αθλητικών παπουτσιών που διανεμήθηκαν ως δώρα έκθεσης. Ο δήμος Şahinbey έχει δώσει ως δώρο 875.000 αθλητικά παπούτσια για 5 χρόνια.

ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ 1,5 ΔΙΣ

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για την Υποστήριξη Φοιτητών Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer τόνισε ότι το πρότυπο έχει αλλάξει στην επαγγελματική εκπαίδευση και είπε: «Κλείσαμε το έτος 2021 με 1 δισεκατομμύριο 162 εκατομμύρια. Το 2022, στοχεύουν σε εισόδημα 1,5 δισ., όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας. Λαμβάνουν και συνεισφορά. Το μερίδιο που μοιράσαμε σε όλους τους φοιτητές επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Τουρκία ξεπέρασε τις 50.000.000 τουρκικές λίρες το 2021. Μάλλον θα φτάσει φέτος τις 100.000.000 Ευρεσιτεχνίες, μοντέλα χρησιμότητας και οι εγγραφές σχεδίου επωνυμίας αποκτώνται στην επαγγελματική εκπαίδευση Οι σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης μας εξάγουν στο εξωτερικό «Υπάρχει πλέον ένα κέντρο Ε&Α στα επαγγελματικά μας λύκεια», είπε.

Ο ΔΗΜΟΣ ŞAHİNBEY ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Δηλώνοντας ότι ο δήμος Şahinbey έδωσε το παράδειγμα για την Τουρκία με το έργο του, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer είπε: «Πριν από την αλλαγή του νόμου, ο αριθμός των μαθητών στα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης στην Τουρκία ήταν 159.000. Σήμερα, ο αριθμός των μαθητών σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Τουρκία είναι 520.000. Τους τελευταίους 5 μήνες, 360.000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Ο αριθμός των μαθητών που έλαβαν επαγγελματική εκπαίδευση σε όλη την Τουρκία ήταν 249 χιλιάδες 774. Σήμερα μάλιστα έχει διπλασιάσει τον αριθμό πριν την εφαρμογή του συντελεστή. Σήμερα μιλάμε για διαφορετικές ιστορίες, όχι για τη ζημιά που έγινε στην επαγγελματική εκπαίδευση με την εφαρμογή συντελεστή της 28ης Φεβρουαρίου. Μέχρι το τέλος του 2022, θα συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο νέους στην Τουρκία με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την ανεργία των νέων. Σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια πόλη που θα αποτελέσει πρότυπο στο Γκαζιαντέπ. Θέλουμε να φέρουμε 75.000 νέους μαζί με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Γκαζιαντέπ μέχρι το τέλος του 2022. Σε αυτό το σημείο, αυτή η θυσία του Δήμου μας του Şahinbey είναι ένα βήμα που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους δήμους της Τουρκίας. Υπό αυτή την έννοια, συγχαίρω τον Δήμο Şahinbey. Τους ευχαριστώ πολύ. Ας ελπίσουμε ότι, στο πλαίσιο αυτού του έργου, οι μαθητές μας στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εντός των ορίων του δήμου Şahinbey θα λάβουν όχι μόνο την υποστήριξη 1.275 TL που έχουμε δώσει, αλλά και επιπλέον 500 TL. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο σπόρος που φυτέψαμε στο Gaziantep δεν θα περιοριστεί στο Gaziantep. Εάν ο δήμος Şahinbey παρέχει 500 TL το μήνα σε άλλες επαρχίες, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα λένε ότι θα υποστηρίζουν 750 TL το μήνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο του Şahinbey για την υποστήριξη 1.400.000.000 TL στην εκπαίδευση. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη που δώσατε όλα αυτά τα χρόνια για να αυξήσουμε τις ευκαιρίες των παιδιών μας. Είναι σαν να έχει κάνει το καλό που είναι η αιτία του καλού. Ο σπόρος που σπείρεται εδώ θα επηρεάσει όχι μόνο την Γκαζιαντέπ αλλά και ολόκληρη την Τουρκία. Ας ελπίσουμε ότι, αν δουλέψουμε χέρι-χέρι, θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα όχι μόνο στην επαγγελματική εκπαίδευση αλλά και σε όλους τους τομείς».

ΕΧΟΥΜΕ 23.000 ΜΑΘΗΤΕΣ

Δηλώνοντας ότι ο δήμος Şahinbey έχει διαθέσει έναν πολύ σημαντικό προϋπολογισμό 1.400.000 TL για την εκπαίδευση, ο κυβερνήτης της Gaziantep Davut Gül είπε: «Πολλά θετικά πράγματα γίνονται στη ζωή της Τουρκικής Εθνικής Εκπαίδευσης, γίνονται πολύ καλά πράγματα. Ωστόσο, αυτό το έργο που υλοποιείται στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα είναι το σημαντικότερο κέρδος τόσο των μαθητών μας που συνεχίζουν στα κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης όσο και στον κλάδο μετά από 5-10 χρόνια. Σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Γκαζιαντέπ
Έχουμε 23.000 μαθητές. Δίνονται περίπου 30.000.000 TL κάθε μήνα. Αυτό ανέρχεται σε 360.000.000 TL ετησίως και ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Αυτά είναι τα χρήματα που δίνονται απευθείας στους μαθητές μας και είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ο δήμος Şahinbey, ο οποίος έχει επενδύσει 1.400.000.000 TL στην εκπαίδευση μέχρι στιγμής, έχει διαθέσει προϋπολογισμό περίπου 250 εκατομμυρίων TL για αυτό το έργο. Στόχος μας όμως είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των μαθητών από 23 χιλιάδες σε 50 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός που διατίθεται θα αυξηθεί στα 500 εκατομμύρια TL. Πιστεύω ειλικρινά ότι ο δήμος Şahinbey θα το δώσει στα παιδιά και στους νέους μας».

Η GAZİANTEP ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΟΛΗ

Δηλώνοντας ότι η προώθηση στην εκπαίδευση είναι μια ομαδική προσπάθεια, η μητροπολιτική δήμαρχος Fatma Şahin είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο του Şahinbey Mehmet Tahmazoğlu για το έργο του. Η Γκαζιαντέπ είναι μια πολύ ιδιαίτερη πόλη.Ο Εβλιγιά Τσελεμπή είπε ότι ούτε το στυλό ούτε τα λόγια αρκούν για να περιγράψουν αυτή την πόλη. Όταν αρχίσαμε να περιγράφουμε αυτή την πόλη, λέγαμε την Γκαζιαντέπ, την πόλη της βιομηχανίας, του πολιτισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας. Από την Παλαιολιθική Εποχή, όλοι οι πολιτισμοί έχουν βιώσει τις ισχυρότερες περιόδους τους σε αυτήν την πόλη. Το Ecdat μετέτρεψε το İpekyol σε αναπτυξιακό μονοπάτι. Προηγουμένως, δεν μπορούσαμε να ονομάσουμε την Γκαζιαντέπ πόλη της εκπαίδευσης. Όταν λέγαμε να ζήσει ο κόσμος για να ζήσει το κράτος, λέγαμε άνθρωποι πρώτα στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στην ασφάλεια και στην υγεία. Με αυτό το ισχυρό επιτελείο υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, κάνουμε τώρα σταθερά βήματα για να γίνουμε η Γκαζιαντέπ, η πόλη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του αθλητισμού».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 250.000.000 TL

Ο δήμαρχος του Şahinbey Μεχμέτ Ταχμαζόγλου δήλωσε ότι η υποστήριξη που παρέχεται θα αυξηθεί με την πάροδο των ετών και είπε: «Ενώ ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην περιοχή μας Şahinbey ήταν 1.320 πέρυσι, έφτασε τους 8.273 από σήμερα, και το Şahinbey έχει αυτήν τη στιγμή τον υψηλότερο αριθμό των μαθητών που συνεχίζουν την επαγγελματική εκπαίδευση στην Τουρκία.
Με το πρωτόκολλο που υπογράψαμε για να αυξήσουμε την απασχόληση των νέων μας, να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή τους στην οικονομία της χώρας, να εκπαιδεύσουμε νέους δασκάλους των πόλεων μας και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι μας μπορούν να σταθούν στα πόδια τους στα σχολεία όπου είναι εκπαιδευμένοι, θα αρχίσουμε να καταθέτουμε 500 TL στους λογαριασμούς των μαθητών κάθε μήνα κατά την 4ετή εκπαίδευση, η οποία θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το επόμενο έτος, όταν ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε 600 TL, το επόμενο έτος θα συνεχίσει να είναι 650 TL και το επόμενο έτος θα είναι 700 TL. Το κόστος αυτού του έργου θα είναι περίπου 250.000.000 TL, αλλά το μπροστινό μέρος αυτού του έργου είναι ανοιχτό. Δεν πάμε σε κανένα όριο αριθμού. Αυτή τη στιγμή ο μαθητής είναι 8.000 και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο όταν ο αριθμός αυτός είναι 10.000 τα επόμενα χρόνια», είπε.

ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ 13.000.000 ΒΙΒΛΙΑ

Εκφράζοντας ότι ως δήμος Şahinbey παρέχουν σημαντική υποστήριξη στην εκπαίδευση, ο δήμαρχος Mehmet Tahmazoglu είπε: «Παρέχαμε 52.000 δισκία κατά την περίοδο της πανδημίας. Προκειμένου να υποστηρίξουμε την επιτυχία, παρουσιάζουμε ένα ποδήλατο σε κάθε μαθητή που λαμβάνει 6 διακρίσεις. Έχουμε κάνει δώρο 40.000 ποδήλατα μέχρι στιγμής. Τα τελευταία 5 χρόνια δίνουμε κάθε χρόνο αθλητικά παπούτσια στα νιάτα μας ως δώρο απολογισμού. Μέχρι στιγμής έχουμε διανείμει 875.000 προθετικά αθλητικά παπούτσια. Δώσαμε επίσης 20.000 ρολόγια χειρός στους επιτυχημένους μαθητές μας. Και πάλι, μοιράσαμε 12.000 σετ τράπεζας ερωτήσεων. Για να ενθαρρύνουμε την ανάγνωση, έχουμε διανείμει μέχρι στιγμής 13.000.000 βιβλία. Μέχρι στιγμής, έχουμε φέρει 120.000 μαθητές και πολίτες στο Τσανάκκαλε, φέρνοντάς τους κοντά με τους προγόνους τους και επιτρέποντάς τους να ζήσουν στον ιστορικό του τόπο. Το έργο αυτό συνεχίζεται και ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 145.000 μέχρι το τέλος του έτους. Ως δήμος Şahinbey, έχουμε επενδύσει περίπου 1.400.000.000 TL στην εκπαίδευση μέχρι στιγμής. Πιστεύω ότι οι νέοι μας θα συνεχίσουν να γράφουν εθνικά έπη» είπε.

Comments (No)

Leave a Reply