Τι είναι το Strange Poetry Movement και ποιοι είναι οι εκπρόσωποί του; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παράξενης ποίησης;

Τι είναι το Strange Poetry Movement και ποιοι είναι οι εκπρόσωποί του;  Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παράξενης ποίησης;

Τι είναι το Strange Poetry Stream;

Το κίνημα της ποίησης Garip ονομάζεται οι πρώτοι καινοτόμοι στη λογοτεχνία. Στην ποίηση, αυτοί οι ποιητές αντιτάχθηκαν σε ορισμένα πρότυπα και δεν αποδέχονταν τους κανόνες. Στην ποίηση οι ποιητές δεν αποδέχονταν την ποιητική, εικαστική έκφραση και όλες τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, χρησιμοποιούσαν μια πιο απλή γλώσσα. Καμία φανταχτερή και καλλιτεχνική γλώσσα δεν χρησιμοποιήθηκε στο κίνημα Garip. Οι ποιητές, που απέχουν πολύ από τον ενθουσιώδη λόγο και επιδεικνύουν μια πιο σατιρική στάση, έχουν δώσει τα έργα τους μακριά από τα αισθήματα του ποιητισμού χωρίς μέτρο και ομοιοκαταληξία.

Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του Κινήματος της Παράξενης Ποίησης;

Υπάρχουν εκπρόσωποι του παράξενου κινήματος στην τουρκική λογοτεχνία. Οι Orhan Veli Kanık, Oktay Rıfat και Melih Cevdet, που είναι οι εκπρόσωποι αυτού του κινήματος, θεωρούνται οι πρωτοπόροι του παράξενου κινήματος. Αυτοί οι τρεις φίλοι ξεκίνησαν ένα νέο ποιητικό κίνημα, μακριά από τα ποιητικά συναισθήματα του περιοδικού Varlık, χωρίς μέτρο και ομοιοκαταληξία. Ο Orhan veli Kanık επαναστάτησε ενάντια στα μέτρα στα ποιήματά του και έγραψε ελεύθερα ποιήματα. Επιπλέον, είχε στόχο να μη σβήσει τα ποιητικά συναισθήματα από τα ποιήματα χωρίς να χρησιμοποιήσει ομοιοκαταληξία.

Ο Oktay Rıfat Horozcu είναι ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους του κινήματος Garip και έχει υιοθετήσει την αρχή της κοινωνικής τέχνης. Ο Oktay Rıfat Horozcu, ο οποίος χρησιμοποίησε παραμύθια και παιδικές ρίμες, έγραψε κυρίως κοινωνικά ποιήματα. Ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Melih Cevdet Anday, ασχολήθηκε με την κοινωνική πραγματικότητα στα ποιήματά του. Στα πρώτα ποιήματα που έγραψε, απαλλάχθηκε από τον ρομαντισμό και έγραψε ποιήματα για κοινωνικά γεγονότα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παράξενης ποίησης;

Το κίνημα Garip είναι μια κατανόηση της τέχνης που εισήχθη από την ομάδα που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940 με το όνομα Garipçiler. Είναι επίσης γνωστό ότι το κίνημα Garip συνέβαλε σημαντικά, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της τουρκικής ποίησης. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον Ορχάν Βελή και τους φίλους του και η πρακτική του έμμετρου, της ομοιοκαταληξίας και της στροφής στα ποιήματα ήταν αντίθετη. Μπορούμε να απαριθμήσουμε τα χαρακτηριστικά των παράξενων ποιημάτων ως εξής.

– Οι κανόνες και τα πρότυπα αντιτάχθηκαν στο κίνημα Garip.

– Η ποίηση και η μεταφορική έκφραση δεν γίνονται δεκτές στα ποιήματα.

– Θέματα που δεν καλύφθηκαν ποτέ μέχρι το ρέμα Garip.

– Η πρακτική της ομοιοκαταληξίας, του μέτρου και της στροφής στα ποιήματα ήταν αντίθετη.

– Λέξεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν σε ποιήματα μέχρι που άρχισε να χρησιμοποιούνται το κίνημα Garip.

– Χρησιμοποιήθηκαν δημοτικά ποιήματα.

– Η αφοσίωση και η χαρά που παρουσιάζεται στη ζωή αντικατοπτρίζονται στα ποιήματα.

– Τα παιχνίδια με νόημα και λέξεις χρησιμοποιούνται στα τρέχοντα ποιήματα του Γκαρίπ.

– Δίνοντας σημασία στη μοναξιά αντιτάχθηκαν η τεχνητότητα, η μεταφορική έκφραση και το στολίδι.

– Η γλώσσα του είναι ομιλούμενη και καλύπτονται τα συνηθισμένα θέματα.

Τι είναι οι λογοτεχνικοί όροι;  Λίστα λογοτεχνικών όρων και έννοιες...

Τι είναι οι λογοτεχνικοί όροι; Λίστα λογοτεχνικών όρων και έννοιες…

Comments (No)

Leave a Reply