Τεράστια απάτη 50 εκατομμυρίων λιρών! Εξαπάτησαν τον επιχειρηματία για 6 μήνες

Τεράστια απάτη 50 εκατομμυρίων λιρών!  Εξαπάτησαν τον επιχειρηματία για 6 μήνες

Τα τελευταία θύματα τηλεφωνικών απατών ήταν ο εξαγωγέας Nevra K. και ο μηχανικός Ceren A., που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη. Ένα άτομο που τηλεφώνησε στην Ceren A. τον περασμένο Δεκέμβριο, λέγοντας ότι ήταν αστυνομικός, είπε: «Τα στοιχεία ταυτότητάς σας έπεσαν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης. Θα κατάσχουν τα περιουσιακά σας στοιχεία. Πουλήστε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία και δώστε μας τα χρήματά τους. Αν δεν δώσεις τα χρήματα, θα σε πάρουμε υπό κράτηση», είπε.

Οδυνηρή φωτογραφία από την καταστροφή του ελικοπτέρου!  τελευταίο καρέ

Οδυνηρή φωτογραφία από την καταστροφή του ελικοπτέρου! τελευταίο καρέ

Η λεγόμενη αστυνομία έπεισε τη Ceren A., η οποία απαριθμούσε όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς της το ένα μετά το άλλο. Η Ceren A. πήρε μαζί της 500 χιλιάδες δολάρια μαζί με τη σύζυγό της μηχανικό και παρέδωσε τα χρήματα στους λεγόμενους αστυνομικούς που της ήρθαν σε ένα πάρκο στην Κωνσταντινούπολη Sarıyer. Εξηγώντας τη λεγόμενη επιχείρηση βήμα-βήμα στον Ceren A., η ψεύτικη αστυνομία είπε ότι είχε εντοπίσει διαφορετικές κινήσεις χρημάτων στις τράπεζες και ότι έπρεπε να τους παραδώσει αυτά τα χρήματα. Η Ceren A. πήγε σε ένα πάρκο στο Göktürk την επόμενη μέρα και παρέδωσε 400 χιλιάδες δολάρια. Στη συνέχεια, η Ceren A. έδωσε τα τελευταία χρήματα στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, 70.000 δολάρια, στους απατεώνες στο Βοτανικό Πάρκο στο Bakırköy. Η Ceren A. έκανε αίτηση στην αστυνομία όταν οι απατεώνες ήθελαν τελικά να πουλήσει το σπίτι τους.

ΕΦΕΡΕ ΤΣΑΝΤΑ

Ένας άλλος στόχος της ίδιας συμμορίας εκείνες τις μέρες ήταν ο Νέβρα Κ. (52) που ήταν εξαγωγέας. Το λεγόμενο μέλος της συμμορίας εκφοβίζει τον Νέβρα Κ. με την ίδια τακτική. Η Νέβρα Κ. έβγαλε 10 εκατομμύρια λίρες από την τράπεζα και παρέδωσε τα χρήματα που γέμισε στις τσάντες στον κούριερ που της ήρθε. Η Νέβρα Κ. ενημερωνόταν για κάθε στιγμή της λεγόμενης επιχείρησης και της μοιράστηκαν ακόμη και τα ονόματα των κρατουμένων. Η Νέβρα Κ., που πιάστηκε από το κόλπο της συμμορίας, πήρε άλλα 10 εκατομμύρια λίρες, που ήταν όλα τα μετρητά της τράπεζας και τα παρέδωσε στους λεγόμενους αστυνομικούς που τη συνάντησαν.

«ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»

Σύμφωνα με τα νέα του Çetin Aydın από τη Hürriyet, τα μέλη της συμμορίας διατήρησαν επαφές με τη Nevra K. για 6 μήνες. Ακολούθησε σχεδόν κάθε βήμα της γυναίκας. Το μέλος της συμμορίας, που ήταν σε επαφή με τη Nevra K., η οποία δεν μπορούσε να πει σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς της, για τις εμπειρίες της, της ζήτησε τελικά να πουλήσει το σπίτι της στο Teşvikiye και να τους παραδώσει όλες τις οικονομίες της. Η Νέβρα Κ. πούλησε το σπίτι και έβγαλε όλες τις οικονομίες της από την τράπεζα. Δύο λεγόμενοι αστυνομικοί έφυγαν βάζοντας άλλες 30 εκατομμύρια λίρες που είχαν λάβει από τη Νέβρα Κ. στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Η Νέβρα Κ., την οποία τα μέλη της συμμορίας αποσύνδεσαν αφού εκμεταλλεύτηκαν όλα τα χρήματα, συνειδητοποίησε ότι είχε εξαπατηθεί όταν κάλεσε τους πραγματικούς αστυνομικούς.

“ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ”

Η τελευταία θέση υπηρεσίας του συνταξιούχου αστυνομικού İsa Altun, ο οποίος εργαζόταν σε κρίσιμους κλάδους όπως η οργάνωση και τα ναρκωτικά, ήταν τα δικαστικά μέγαρα. Ο Isa Altun, ο οποίος κατέγραψε τα γεγονότα που συνάντησε στην επαγγελματική του ζωή, εξήγησε τις μεθόδους του για να απαλλαγεί από τηλε-απάτες ως εξής: «Η αστυνομία δεν καλεί ποτέ τους πολίτες τηλεφωνικά και δεν δίνει πληροφορίες για την επιχείρηση, δεν ζητάει χρήματα. . Αν κάποιος που τηλεφωνεί πει ότι είναι αστυνομικός και πει χρυσός, χρήματα και τράπεζες, δεν είναι αστυνομικός. Κλείστε το τηλέφωνο χωρίς να ακούτε τον άλλον. Πηγαίνετε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σας και πείτε τους για τις εμπειρίες σας και κάντε μια καταγγελία».

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ 9 ΠΟΛΕΙΣ

Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης, Fraud Bureau, έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για τη μεγαλύτερη κερδοσκοπία που έχει καταγραφεί ποτέ. Διαπιστώθηκε ότι το κέντρο της συμμορίας βρισκόταν στην περιοχή Akçakale της Σανλιούρφα. Η αστυνομία αποκρυπτογράφησε ένα προς ένα όλα τα ονόματα της συμμορίας απάτης 46 ατόμων. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Σανλιούρφα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αττάλεια, το Κιρσεχίρ, το Κοτζαέλι, την Προύσα, την Αδριανούπολη και τα Άδανα και συνέλαβαν 36 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του think tank της συμμορίας. Διαπιστώθηκε ότι 3 από τα μέλη της συμμορίας ήταν στη φυλακή για διαφορετικά αδικήματα. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για 7 άτομα που δεν βρέθηκαν στις διευθύνσεις τους.

Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας αγόρασαν 52 πολυτελή οχήματα, 24 οικόπεδα, σπίτια 8 εκατομμυρίων λιρών στη Σανλιούρφα και άνοιξαν πρατήριο καυσίμων και πολυτελές γυναικείο κομμωτήριο με τα χρήματα που απέκτησαν από τα δύο χτυπήματα. Με απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης κατασχέθηκαν οι τίτλοι των αυτοκινήτων και των ακινήτων.

Comments (No)

Leave a Reply