Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν: Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να μην χρειάζονται χημειοθεραπεία

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν: Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να μην χρειάζονται χημειοθεραπεία

Οι ερευνητές αναζητούν τρόπους να προβλέψουν με ακρίβεια ποιοι ασθενείς με καρκίνο θα μπορούσαν να αποφύγουν τη μετεγχειρητική θεραπεία για να μειώσουν τις επιβλαβείς παρενέργειες και το περιττό κόστος.

Μια νέα μελέτη χρησιμοποίησε μια εξέταση αίματος για να καθορίσει ποιοι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου μπορούν να παραλείψουν τη χημειοθεραπεία μετά την επέμβαση. Διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι ασθενείς δεν χρειάζονταν χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία μετά την επέμβαση.

Έγινε κατανοητό ότι το 93 τοις εκατό των ασθενών που δεν αποφάσισαν τη χημειοθεραπεία μετά τη λήψη της εξέτασης αίματος ήταν απαλλαγμένοι από καρκίνο μετά από 2 χρόνια.

Από το Κέντρο Καρκίνου Peter MacCallum στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο Δρ. «Σε ασθενείς στους οποίους το DNA του καρκίνου δεν ανιχνεύεται μετά την επέμβαση, η πιθανότητα υποτροπής του καρκίνου είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η χημειοθεραπεία είναι πολύ απίθανο να ωφελήσει αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε η Jeanne Tie. Τα λόγια της Jeanne Tie πρωτοστάτησαν στην έρευνα.

Η μελέτη τόνισε επίσης ότι η ακτινοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, κόπωση και, σπανιότερα, μακροχρόνια καρδιακά προβλήματα και δευτερογενείς καρκίνους.

Comments (No)

Leave a Reply