Σημαντικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι

Σημαντικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Υπουργού Ναμπάτι:

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Οι διεθνείς οργανισμοί ενημερώνουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη. Η Τουρκία συνεχίζει την αναπτυξιακή της επιτυχία. Χάρη στο Τουρκικό Μοντέλο Οικονομίας, η χώρα μας έχει διαφοροποιηθεί θετικά από τον κόσμο σε παραγωγή, εξαγωγές, απασχόληση και επενδύσεις σε μηχανήματα-εξοπλισμό. Ενώ οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας αναθεωρούν προς τα κάτω τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη, αναθεωρούν προς τα πάνω τα στοιχεία της Τουρκίας.

Στις μέρες μας που η ασφάλεια του εφοδιασμού σε τρόφιμα και ενέργεια έχει γίνει σημαντική, τα κανάλια εφοδιασμού μας συνεχίζουν να διαφοροποιούνται. Δείχνουμε επιτυχία στο να φτάσουμε στην αγορά σε 16 διαφορετικές ζώνες ώρας.

Ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης ήταν 30,4 εκατομμύρια άτομα. Από τον Απρίλιο του 2020, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει πρόσθετες θέσεις εργασίας 5 εκατομμύρια περισσότερες. Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι προτεραιότητά μας. Κάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για τις αυξήσεις τιμών.

Δηλώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Τίτλους με Δείκτη Εισοδήματος (GES), ο υπουργός Νεμπάτι είπε ότι «83.816 μεμονωμένοι επενδυτές παρουσίασαν ζήτηση 6,6 δισ. TL.

Comments (No)

Leave a Reply