Σήμερα στην Ιστορία: 5 Απριλίου – Τελευταία Νέα

Σήμερα στην Ιστορία: 5 Απριλίου

Ένα εξαιρετικό μέλος της «λέσχης των κακών» του τουρκικού κινηματογράφου, ο Hamzaoğlu γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1933. Ξεκίνησε τη ζωή του μετά το δημοτικό και εργάστηκε ως κοσμηματοπώλης για ένα διάστημα.

Μπήκε στον κινηματογράφο το 1954 με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «The Village Boy». Αργότερα, έγινε σταθερός ηθοποιός τύπων κακών και ρόλων χαρακτήρων.

Έπαιξε σε σημαντικές ταινίες όπως «The Well» (Metin Erksan), «Beyond the Walls» (Orhan Elmas), «Hungry Wolves», «Pain», «Lament» (Yılmaz Güney), «Angry Land» (Fevzi Tuna). ).

Κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου δύο φορές στο Φεστιβάλ Χρυσού Πορτοκαλιού της Αττάλειας για τις ταινίες του “An Ugly Man” το 1970 και “Tatar Ramazan Sürgün” το 1991, όπου έπαιξε το ρόλο του Abdurrahman Sergeant.

Με το μουστάκι του, την τοξωτή μύτη, τη χρήση της φωνής του, την πυρετώδη διάθεσή του, τον θυμό, τον βιασμό, το στρίψιμο του μουστάκι και τον ξυλοδαρμό του, έφερε έναν πραγματικά κακό χαρακτήρα στον τουρκικό κινηματογράφο.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους της κλίμακας που έκαναν τεράστια έργα τέχνης και τα έφεραν στην κορυφή, όπως άλλοι κακοί. Και πάλι, όπως αυτοί, δεν μπόρεσε να πάρει τη θέση που του άξιζε. Έζησε μια πεινασμένη, κουρασμένη, άρρωστη και άκαρπη ζωή.

Ήταν πάντα ο κακός στο «Köroğlu», «The Legend of Mount Ararat», στις ταινίες του Yılmaz Güney και στο «Leyla and Majnun», και είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στη διατήρηση της ταινίας ζωντανή.

Το κοινό του κινηματογράφου δεν σκέφτηκε ποτέ ότι θα μπορούσε να τον αγαπήσουν, να τον αγαπήσουν και να περάσει λυρικές ή ρομαντικές στιγμές με την αγαπημένη του. Θεωρήθηκε ότι ήταν πάντα μόνος, κανείς δεν τον πλησίαζε.

Ως αποτέλεσμα, πέθανε το 2000, μόνος και άθλιος. Όταν πέθανε, υπήρξαν ακόμη και εκείνοι που έλεγαν «ωχ έγινε» μετά από αυτόν. Αυτό είναι απόδειξη του πόσο σπουδαίος παίκτης είναι.

Βραβεία

Καλύτερος Β’ Ανδρικός ρόλος (The Well) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Golden Boll Adana 1969
Καλύτερος Β’ Ανδρικός ρόλος (An Ugly Man) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας το 1970
Καλύτερος δεύτερος ηθοποιός (Τατάρ Ραμαζάν) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας το 1991
Βραβείο Lifetime Honor στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας το 1999

Άλλα highlights της ημέρας

1453: Το ναυτικό του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ έφτασε στα ύδατα της Κωνσταντινούπολης.
1900: Πέθανε ο Γαζή Οσμάν Πασάς, γνωστός για την Αντίσταση του Πλέβεν στον Οθωμανορωσικό πόλεμο 1877-1878.
1930: Ολοκληρώνοντας το ταξίδι του 300 μιλίων στην Ινδία, ο Μαχάτμα Γκάντι έφτασε στην παραλία Ντάντι.
1941: Ο διαγωνισμός του έργου για το Anıtkabir ολοκληρώθηκε. Επιλέχθηκε το έργο που πρότειναν οι Emin Onat και Orhan Arda.
1946: Το θωρηκτό του Μιζούρι μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη τη σορό του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Münir Ertegün, ο οποίος πέθανε στις ΗΠΑ.
1974: Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το οποίο καταστράφηκε ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, άνοιξε. Αρχιτέκτονας του κτιρίου, που ξεκίνησε το 1970 και κόστισε 37 εκατομμύρια δολάρια, ήταν ο Minuori Yamasaki.
1976: Ο ηγέτης της Ταϊβάν Τσιάνγκ Κάι-Σεκ πέθανε σε ηλικία 88 ετών.
1983: Στον πρώην ηγέτη του CHP, Μπουλέντ Ετζεβίτ, δόθηκε άδεια να πάει στο εξωτερικό. Ο Ετζεβίτ πήγε στην Πορτογαλία για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
1984: Ένα επιβατικό αεροπλάνο που εκτελούσε την αποστολή Τζέντα-Δαμασκό καταλήφθηκε από αεροπειρατή υπήκοο Συρίας και προσγειώθηκε στο Yeşilköy.
1994: Τέθηκε σε ισχύ το Πακέτο Οικονομικών Μέτρων της 5ης Απριλίου.

αρχείο του σήμερα στην ιστορία

Αρχείο Οκτωβρίου
Αρχείο Νοεμβρίου
Αρχείο Δεκεμβρίου
Αρχείο Ιανουαρίου
Αρχείο Φεβρουαρίου
Αρχείο Μαρτίου
1 Απριλίου
2 Απριλίου
3 Απριλίου
4 Απριλίου

Σήμερα στην Ιστορία: 4 Απριλίου

Σήμερα στην Ιστορία: 4 Απριλίου

Comments (No)

Leave a Reply