Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα ολοκληρώνει την προετοιμασία πυρηνικών πυραύλων

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα ολοκληρώνει την προετοιμασία πυρηνικών πυραύλων

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Park Jin δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken στην Ουάσιγκτον ότι η Βόρεια Κορέα θα πλήρωνε ένα τίμημα εάν συνεχίσει αυτή τη δοκιμή, η οποία, όπως φοβόταν, θα ήταν η έβδομη πυρηνική της δοκιμή τις επόμενες ημέρες.

Δηλώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες της για άλλη μια πυρηνική δοκιμή και ότι πρέπει να ληφθεί μια πολιτική απόφαση τώρα, ο υπουργός είπε: “Νομίζω ότι εάν η Βόρεια Κορέα επιχειρήσει άλλη μια πυρηνική δοκιμή, θα ενισχύσει μόνο την αποτροπή μας και τις διεθνείς κυρώσεις. Βόρεια Κορέα πρέπει να αλλάξει γνώμη και να πάρει τη σωστή απόφαση». είπε.

Ο Έλον Μασκ έκανε το πρώτο βήμα!  μάτια την Πέμπτη

Ο Έλον Μασκ έκανε το πρώτο βήμα! μάτια την Πέμπτη

Εκτός από τις κυρώσεις, η Παρκ δεν περιέγραψε πώς θα αλλάξει η πολιτική αποτροπής του Βορρά, αλλά ο Μπλίνκεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι της Συνθήκης Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα μπορούσαν να αλλάξουν τη στρατιωτική τους στάση ως απάντηση.

«Το προετοιμάζουμε για όλα τα απρόοπτα σε πολύ στενό συντονισμό με άλλους και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες προσαρμογές στη στρατιωτική μας στάση», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Πρόσθεσε επίσης ότι η πίεση θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί ανάλογα με την κατάσταση. Τόσο η Παρκ όσο και ο Μπλίνκεν τόνισαν ότι η πόρτα των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτή στη Βόρεια Κορέα χωρίς καμία προϋπόθεση. Ωστόσο, επαναλαμβάνοντας σχόλια από αρκετούς Αμερικανούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, ο Μπλίνκεν είπε ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αγνοεί τις προτάσεις για διάλογο.

Comments (No)

Leave a Reply