Κρίσιμη εγκύκλιος από την Κυβέρνηση της Αττάλειας: Απαγορεύεται έως τα τέλη Οκτωβρίου!

Κρίσιμη εγκύκλιος από την Κυβέρνηση της Αττάλειας: Απαγορεύεται έως τα τέλη Οκτωβρίου!

Η εγκύκλιος που δημοσιεύτηκε με την υπογραφή του Κυβερνήτη Ersin Yazıcı στον επίσημο ιστότοπο του Κυβερνήτη της Αττάλειας ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψη την υπερβολική ζέστη του καιρού τους καλοκαιρινούς μήνες, δασικές πυρκαγιές μπορεί να εκδηλωθούν σε δασικές εκτάσεις και γεωργικές εκτάσεις, με την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού. και την πυκνότητα των οχημάτων, και για να προστατεύσουμε τα δάση μας, που είναι ο εθνικός μας πλούτος, από τη φωτιά. Τα ακόλουθα άρθρα συμπεριλήφθηκαν στην εγκύκλιο που θα εφαρμοστεί μεταξύ 7 Ιουνίου και 31 Οκτωβρίου:

«Απαγορεύεται το άναμμα μπάρμπεκιου/σαμοβάρι/φωτιές σε δασικούς χώρους (εκτός από εκδρομικούς και χώρους αναψυχής) σύμφωνα με τη διάταξη «Απαγορεύεται η ανάληψη πυρκαγιών εκτός των χώρων που επιτρέπονται στα δάση και καθορίζονται ως τόπος εστίας. στο άρθρο 76 του Δασικού Νόμου αρ. 6831.

Απαγορεύεται το άναμμα μπάρμπεκιου/σαμοβάρ/φωτιάς μετά τις 20:00 σε χώρους εκδρομής και αναψυχής (εκτός από χώρους κατασκήνωσης) έως τις 31 Οκτωβρίου. Απαγορεύεται η κατασκήνωση και η τοποθέτηση σκηνών σε δασικές εκτάσεις, εκτός από κατασκηνώσεις.

Ειδικά τα χωριά/γειτονιές στο πλαίσιο των άρθρων 31 και 32 του νόμου για τη διατήρηση των δασών αρ. καύση καλαμιών, συμπεριλαμβανομένου του δάσους, δίπλα στο δάσος και άσχετα χωριά/γειτονιές· Απαγορεύεται το κάψιμο κλαδιών και κάθε είδους βλάστησης από αμπελώνες/κήπους, ελαιώνες και καθαρισμούς αγρών.

Απαγορεύεται το άναμμα πυρκαγιών σε σημεία που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τις δασικές περιοχές εντός των ορίων της επαρχίας μας και ενδέχεται να προκαλέσουν δασικές πυρκαγιές λόγω της γειτνίασής τους.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας για το θέμα, θα ετοιμαστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών και Δήμων φυλλάδια/φυλλάδια σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται στους εκδρομικούς χώρους και τους χώρους αναψυχής και τα έτοιμα φυλλάδια/μπροσούρες θα διανεμηθούν σε περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένοι οι πολίτες μας.

Οι εγκαταστάσεις και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις γύρω από τη δασική έκταση θα λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα έναντι του κινδύνου πυρκαγιάς που μπορεί να προκληθεί λόγω οποιασδήποτε δραστηριότητας που μπορεί να επηρεάσει τις δασικές εκτάσεις.
Οργανισμοί που σχετίζονται με την κατασκευή και συντήρηση Γραμμών Μεταφοράς Ενέργειας (Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., CK Akdeniz Perakende Satış A.Ş., TEİAŞ 19η Περιφερειακή Διεύθυνση και EÜAŞ Antalya and Region HEPP Operations Directory) θα πραγματοποιήσουν την απαραίτητη συντήρηση στο τα τμήματα των γραμμών που διέρχονται από δασικές εκτάσεις θα λαμβάνουν κάθε προφύλαξη έναντι του κινδύνου πυρκαγιάς και θα προβαίνουν σε διακοπή ρεύματος όταν είναι απαραίτητο.

Όλοι οι δήμοι μας θα δημιουργήσουν ζώνη προστασίας γύρω από το δάσος, την παρυφή του δάσους και τους παρακείμενους χώρους αποκομιδής σκουπιδιών και θα διατηρήσουν έτοιμα τα απαραίτητα μηχανήματα εργασίας (μπουλντόζα, φορτωτής, κάδος) έναντι του κινδύνου πυρκαγιάς.

Ομάδες επιθεώρησης που σχηματίζονται από τη γενική επιβολή του νόμου και την επιβολή του δασικού νόμου υπό τον συντονισμό των περιφερειών μας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών θα πραγματοποιούν αποτελεσματική επιτήρηση και επιθεώρηση.
Όταν κριθεί απαραίτητο, θα εξασφαλιστεί αποτελεσματική επέμβαση κατά της πυρκαγιάς με χρήση όλων των εγκαταστάσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με εντολή των περιφερειαρχών μας.

Σχετικά με όσους ενεργούν αντίθετα με τις καθορισμένες αποφάσεις και μέτρα. Θα ληφθούν διοικητικά και δικαστικά μέτρα σύμφωνα με τον Δασικό Νόμο Αρ.

Comments (No)

Leave a Reply