Η ασυνείδητη κατανάλωση μανιταριών σκοτώνει! Προσέξτε για σημάδια δηλητηρίασης

Η ασυνείδητη κατανάλωση μανιταριών σκοτώνει!  Προσέξτε για σημάδια δηλητηρίασης

Εφιστώντας την προσοχή στα δηλητηριώδη μανιτάρια που έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε όλη τη χώρα, οι ειδικοί προειδοποίησαν: «Τα εγκεκριμένα από το υπουργείο φρέσκα καλλιεργούμενα μανιτάρια θα πρέπει να καταναλώνονται στις αγορές αντί για αυτά που καλλιεργούνται στη φύση». Σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα μανιτάρια που αρχίζουν να αναπτύσσονται στη φύση με τη βροχή στο Bayburt, οι ειδικοί έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Υπάρχουν περίπου 40 διαφορετικά βρώσιμα είδη μανιταριών που αναπτύσσονται στη φύση στην Τουρκία. Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 100 είδη δηλητηριωδών μανιταριών. Μερικά από αυτά είναι μανιτάρια που είναι πιθανό να προκαλέσουν θάνατο ως αποτέλεσμα σοβαρής δηλητηρίασης. Τα μη δηλητηριώδη και τα δηλητηριώδη μανιτάρια δεν έχουν συγκεκριμένα διακριτικά χαρακτηριστικά. Οι διαφορές μεταξύ δηλητηριωδών και μη δηλητηριωδών μανιταριών δεν μπορούν να προσδιοριστούν μόνο από την εμφάνιση.

Ενώ μία από τις πολύ παρόμοιες ποικιλίες μανιταριών είναι δηλητηριώδης, η άλλη μπορεί να είναι βρώσιμη. Οι δηλητηριάσεις από μανιτάρια είναι πιο συχνές ιδιαίτερα τις περιόδους των βροχών. Η δηλητηρίαση από μανιτάρια είναι συχνή σε ορισμένες περιόδους, ειδικά σε υγρές και βροχερές περιοχές, επειδή καταναλώνεται εύκολα από κήπους και ανοιχτούς χώρους. Σε περίπτωση κατανάλωσης άγριων ειδών μανιταριών, μπορεί να εμφανιστούν τοξικές επιδράσεις στο γαστρεντερικό σύστημα, το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), το ήπαρ και τα νεφρά. Είναι μια σοβαρή δηλητηρίαση που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης φρέσκων αποξηραμένων ή κονσερβοποιημένων μανιταριών καπέλου, τα οποία αναπτύσσονται σε φυσικές περιοχές και περιέχουν τοξικές ουσίες, ωμά και μαγειρεμένα, και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Η δηλητηρίαση από μανιτάρια είναι ένα είδος δηλητηρίασης που μπορεί να προληφθεί πολύ απλά και ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση είναι να μην τρώτε μανιτάρια που καλλιεργούνται σε φυσικές περιοχές. Αντ’ αυτού μπορούν να προτιμηθούν τα καλλιεργημένα μανιτάρια. “Εάν ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα εμφανιστούν μετά την κατανάλωση μανιταριών, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να κάνετε αίτηση στο πλησιέστερο ίδρυμα υγείας χωρίς να χάσετε χρόνο, “Δεν υπάρχει γενική μέθοδος θεραπείας που να μπορεί να Εφαρμόζεται για τη θεραπεία της δηλητηρίασης από μανιτάρια Τύπος μανιταριού, ποσότητα μανιταριού που καταναλώθηκε, τρόπος μαγειρέματος Ο βαθμός δηλητηρίασης ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο κατανάλωσης, το μέρος όπου συλλέχθηκε το μανιτάρι και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ατόμου που έφαγε το μανιτάρι. της κατανάλωσης μανιταριών που προκαλούν συμπτώματα δηλητηρίασης, υπνηλία, υπνηλία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, θολή όραση, ερυθρότητα προσώπου και λαιμού, αυξημένος σφυγμός, γεύση μετάλλου στο στόμα, ναυτία Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της δηλητηριώδους ουσίας που βρίσκεται στο μανιτάρι, Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης που μπορεί να εμφανιστούν 6 ώρες μετά την κατάποση είναι ναυτία, έμετος, διάρροια, πυρετός, καρδιακοί παλμοί και στη συνέχεια διαταραχές του ήπατος και των νεφρών και συμπτώματα που σχετίζονται με τις διαταραχές αυτών των οργάνων. Ως αποτέλεσμα, είναι επίσης πιθανό κώμα και θάνατος. Μπορεί να είναι το θέμα του z», είπε.

Comments (No)

Leave a Reply