Η αίτηση μεταφοράς ταυτότητας θα ξεκινήσει μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας

Η αίτηση μεταφοράς ταυτότητας θα ξεκινήσει μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας

Ο Χάμι Ακσόι ανακοίνωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με την έναρξη της αίτησης, ο αριθμός των χωρών όπου μπορούν να ταξιδέψουν Τούρκοι πολίτες με την ταυτότητά τους θα αυξηθεί σε έξι.

Μέχρι σήμερα, ήταν δυνατό να ταξιδέψετε στην Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) με ταυτότητα.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

Αν και δεν υπάρχει ανάγκη για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες με ταυτότητα, δεν χρειάζεται να εκδώσουν διαβατήριο και να πληρώσουν πρόσθετη χρέωση για αυτό, αλλά απαιτείται να λάβουν διεθνή γραμματόσημο και να συμπληρώσουν μια έξοδο μορφή στην πύλη των συνόρων.

Με την Απόφαση του Προέδρου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το τέλος αναχώρησης διεθνών γραμμών αυξήθηκε από 50 TL σε 150 TL τον Μάρτιο.

Επιπλέον, οι τελωνειακοί των χωρών αυτών έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν διαμονή και εισιτήρια επιστροφής. Δεδομένου ότι το διαβατήριο δεν φέρει σφραγίδα κατά την είσοδο στη χώρα, πρέπει επίσης να φυλάσσεται το έγγραφο εισόδου που εκδίδουν οι τελωνειακοί μέχρι την επιστροφή τους.

VISA ΣΕΡΒΙΑΣ

Η «Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας για την αμοιβαία κατάργηση των θεωρήσεων», που υπογράφηκε στο Βελιγράδι στις 12 Ιουλίου 2010, τέθηκε σε ισχύ στις 3 Δεκεμβρίου 2010. Στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοχοι διπλωματικών, ιδιωτικών, υπηρεσιακών, απλών και ταξιδιωτικών εγγράφων εξαιρούνται από τη βίζα για τα τουριστικά τους ταξίδια ή τις κάρτες διέλευσης στη Σερβία, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός χρόνος διαμονής δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός έξι μηνών από την πρώτη ημερομηνία εισόδου.

Comments (No)

Leave a Reply