Δασική πυρκαγιά στην Ισπανία: Κάηκαν 2 χιλιάδες εκτάρια έκτασης

Δασική πυρκαγιά στην Ισπανία: Κάηκαν 2 χιλιάδες εκτάρια έκτασης

Στη δασική πυρκαγιά, που συνεχίζεται από την Τετάρτη, δυτικά της πόλης Μαρμπέγια στη νότια Ισπανία, 2.150 εκτάρια ορεινής περιοχής έγιναν στάχτη. Ως αποτέλεσμα των εργασιών που συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, οι αρχές είπαν ότι η κατάσταση έγινε αισιόδοξη με τη μείωση της θερμοκρασίας και τη μείωση της υγρασίας και του ανέμου και δήλωσαν ότι οι φλόγες θα τεθούν υπό έλεγχο σε λίγη ώρα. Η Carmen Crespo, Υπουργός Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ανδαλουσίας, δήλωσε: «Το έργο συνεχίστηκε αποτελεσματικά όλη τη νύχτα. «Η φωτιά δεν είναι υπό έλεγχο προς το παρόν, αλλά οι φλόγες δεν προχωρούν», είπε.

«ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Ο Κρέσπο δήλωσε ότι 2.000 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω της μείωσης του επιπέδου έκτακτης ανάγκης στην περιοχή. Δηλώνοντας ότι ο αριθμός του προσωπικού που ανταποκρίθηκε στις φλόγες μειώθηκε από χίλια σε 250 τις πρώτες ημέρες της πυρκαγιάς, ο Κρέσπο ανακοίνωσε ότι η Ισπανική Στρατιωτική Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης παρείχε υποστήριξη με 233 άτομα προσωπικό και περισσότερα από 80 οχήματα.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΞΕΙ

Η Ισπανική Κρατική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες ενδέχεται να ανέλθουν έως και 40 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στις νότιες περιοχές της χώρας.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ 3 ΑΤΟΜΑ

«Δυστυχώς, πρέπει να αναφέρουμε ότι 3 πυροσβέστες από την INFOCA υπέστησαν εγκαύματα διαφορετικού βαθμού, ένας εκ των οποίων είχε εγκαύματα κατά 25 τοις εκατό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μάλαγα», δήλωσε ο Χουάνμα Μορένο, Πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

Κατέρρευσε η σκηνή στον χώρο του φεστιβάλ στην Ισπανία: 4 τραυματίες

Κατέρρευσε η σκηνή στον χώρο του φεστιβάλ στην Ισπανία: 4 τραυματίες

Comments (No)

Leave a Reply