Απαγόρευση σαμοβάρι και μπάρμπεκιου στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της λίμνης Βαν

Απαγόρευση σαμοβάρι και μπάρμπεκιου στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της λίμνης Βαν

Η ακτογραμμή της λίμνης Βαν, της μεγαλύτερης λίμνης αναψυκτικού στον κόσμο και της μεγαλύτερης λίμνης της Τουρκίας, μοιάζει με τις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου το καλοκαίρι. Με υψόμετρο 1700 μέτρων, επιφάνεια 3 χιλιάδες 713 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος περίπου 500 μέτρα, η λίμνη Βαν τραβάει την προσοχή με τη φυσική ομορφιά και τους κρυμμένους κολπίσκους της. Η δημόσια παραλία Mollakasim στην περιοχή Tusba, η οποία άνοιξε το 2018 ως η πρώτη παραλία που βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία, παρόλο που δεν έχει ακτογραμμή, είναι από τα μέρη που προτιμάται με το καθαρό νερό της τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για να μην χαθεί η Δημόσια Παραλία Mollakasim και να προστατευθεί η υγεία του κόσμου, απαγορεύτηκε με την απόφαση της Βουλής η χρήση σαμοβάρι και μπάρμπεκιου. Μερικοί από τους ανθρώπους που ήρθαν στην παραλία μετά την απόφαση να προστατεύσουν την παραλία, η οποία συνέβαλε θετικά στον τουρισμό του Βαν, είπαν: «Δεν υπάρχει πικνίκ χωρίς μπάρμπεκιου», ενώ υπήρξαν και εκείνοι που το καλωσόρισαν.

Ο συνοδός της παραλίας Mehmet Ardış δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη αυτή τη σεζόν και είπε: “Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την περιοχή. Αυτό το μέρος φέρει τη γαλάζια σημαία εδώ και 5 χρόνια. Με την απαγόρευση που επιβλήθηκε φέτος, το περιβάλλον μας θα είναι πιο καθαρό. Εμείς πες σε αυτούς που έρχονται, καταλαβαίνουν κι αυτοί».

Η Saime Yılmaz, που ήρθε στην παραλία, δήλωσε ότι υπάκουσαν στην απόφαση και είπε: “Ήρθα εδώ για πρώτη φορά. Φυσικά, θα ήταν καλύτερα το μπάρμπεκιου να ήταν σαμοβάρι. Η λίμνη δεν έχει γεύση χωρίς μπάρμπεκιου», είπε.

Comments (No)

Leave a Reply